DIS-Norge
 
  English Norsk  

Bruker du slektsforum

Slektsforum er uten sammenlikning det største stedet å legge ut etterlysninger og stedet for å få hjelp med slektsfaglige spørsmål.
Med over 19.000 registrerte brukere og rundt 100 tusen emner betyr det at det er svært mange som får hjelp, og at mange har en omfattende mulighet til å lære. 

Eksempel på spørsmål og hjelp i Slektsforum.

Styrkene ved dette forumet er mange, ikke minst at det sitter svært mange dyktige brukere som er gode på et eller flere felt. Spesielt etterlysningsforaene er mye brukt, og her opplever brukerne ofte raskt svar. Dette skyldes i stor grad at det benyttes en geografisk oppdeling, og dette medfører at lokalkjente rundt om leser spørsmålene i håp om å kunne bidra, eller fordi det kan være sammenfallende interesser i temaet.

Blant fordelene med Slektsforum er muligheten til abonnere på et eller flere forum slik at du får tilsendt en epost når det skjer noe akkurat der du vil følge med. Det er også lett å skumme fort gjennom alt som er nytt siden sist ved at du kan få vist nye innlegg siden forrige gang du var pålogget. Disse vises da alfabetisk, så i løpet av sekunder kan du vurdere om det er noe du vil se nærmere på.

Et godt tips både til nybegynnere og de mer erfarne er rett å slett å lese i de tema som tas opp, for her er det mye å lære for oss alle.

Under ser vi et godt eksempel på et konkret spørsmål med et veldig godt svar som også er nyttig lesing for mange andre enn spørsmålstilleren. Om du vil prøve deg fram og se hvordan ting tar seg ut så er det fritt å skrive i Testforum som er laget kun for nettopp testing.

En triviell, men oppmuntrende funksjon i Slektsforum er at det ved hvert tema vises to tall, ett for hvor mange som har svart, og ett som viser antall som har lest innlegget. Det å kunne se hvor mange som har lest spørsmålet ditt hvis hvor mange som tror de kanskje kunne hjelpe deg med svaret. Bla litt rundt i kategoriene på Slekstforum så kan du lære utrolig mye.