DIS-Norge
 
  English Norsk  

Gratis tilgang til svenske kirkebøker via Arkivdigital helgen 21.-22. mars

Gratis tilgang

Arkivdigital.se skriver på sin blogg at man helgen 21.-22.mars, i forbindelse med den svenske Släktsforskningens dag, kan få gratis tilgang til svenske kirkebøker via deres hjemmeside. Dersom du aldri har brukt Arkivdigital tidligere, må du registrere deg som bruker, men dette er raskt og enkelt, helt uten behov for å legge inn kredittkort eller andre betalingsmidler. 

Dette er en fin mulighet for alle vestfoldinger og andre som har aner i Sverige. Tilbudet er helt gratis, og uten videre bindinger. Dette gjør at man kan få prøvd seg på å søke i svenske kirkebøker, og kanskje man finner ut at det er verdt å kjøpe et abonnement? Dersom man ønsker å ha tilgang et helt år, kan man kjøpe dette via DISbutikken, med rabatterte priser. 

Hvordan du skaffer deg gratis tilgang kan du lese på hjemmesidene til arkivdigital.se.

Så nå er det bare å finne fram alle opplysninger du har om svenske aner, gjøre klar tilgangen og bruke helga på å grave i svenske kirkebøker og husförhörslängder for å se om du klarer å finne noe om svenskene. Dersom man ikke har forsøkt å leite i Sverige tidligere, kan det være et tips å lese Arkivdigital-bloggens innlegg om slektsforskertips og Nybegynnerhåndboka før man begynner. 

Da gjenstår det bare å ønske alle lykke til med letinga, 
og ønske alle svensker en fin Släktsforskningens dag på lørdag.