DIS-Norge
 
  English Norsk  

Hvasser kirke

Hvasser kirke

 

Hvasser kirke er en liten, hvitmalt trekirke på øya Hvasser i Tjøme kommune i Vestfold. Kirken ble innviet 26. juni 1903 og kostet 8 588 kroner ferdig med inventar og utstyr. Kirken er siden utvidet med inngangsparti, tårn og annet. Vindfløyen på toppen av tårnet bærer årstallet 1908.

Altertavla har motiv fra Jesu oppstandelse og er malt av Lagerta Nilsen etter en altertavle i Drammen, mens de to store maleriene på veggene foran er ved Gebauer Ernø. De opprinnelig trefargede veggpanelene innvendig ble malt i lys gult og grønt ved 100 års jubileet i 2003. Det er to kirkeskip hengende i kirkerommet.
Kilde: Wikipedia - Hvasser kirke

Hvasser kirke er en langkirke i tre, og den 6. mai 1902 ble grunnsteinen til Hvasser kirke lagt ned. Kirken ble innviet vel ett år senere, den 26. juni 1903. Senere, i 1912, er kirken bygget på med tårn og større våpenhus. Utformingen er enkel og med høye vinduer i gotisk stil.

Altertavlen, "Oppstandelsen", er malt av Lagerthe Nielsen i 1903 og er av samme år som prekestolen. Orgelet er fra 1930, mens glassmaleriene som viser "Maria og Jesus, korsfestelsen, oppstandelse" er fra 1953. Kirkeklokken er laget 17 år tidligere av Olsen Nauen klokkestøperi, Barkåker. Hvasser kirke ligger vakkert til: Den er sjarmerende og intim og vel verdt et besøk!
Kilde: Tjøme kommune - Hvasser kirke

Bispedømme: Tunsberg
Prosti: Tønsberg domprosti
Prestegjeld: Tjøme
Menighet: Hvasser