DIS-Norge
 
  English Norsk  

august 2015

Vem tror du att du är

Vem tror du att du är?

Også svensk tv viser serien som vi kjenner som Hvem tror du at du er hos NRK.
Mandag 24 august startet de høstens sesong med hvor Tomas Ledin var førstemann ut. 

I dag, mandag 31. august, vises andre program i serien, og hvis det er like spennende som det første var, er det bare å sette seg klar med svenk tv-1 klokken 20:00. I dag skal vi få høre Amanda Ooms historie, og den inneholder mange spennende personer.

Du finner mer informasjon på nettsiden til SVT-1 >>

Det første programmet i serien kan du fortsatt se en stund til her >>

 

Boken om Anders Jahre

Audun Tjomslands bok om Anders JahreDIS-Vestfold har nå fått et begrenset opplag av Audun Tjomslands praktbok om Anders Jahre i kommisjon for salg til medlemmer og andre interesserte for kr 250,-.
Prisen var i utgangspunktet kr. 395,-.

Dette er boka om en særegen livshistorie, om bondegutten fra Lasken i Sandefjord som ble en av verdens rikeste og største skipsredere.

Aktuell for alle med interesse for Anders Jahre (1891-1982) – gåtefull og omstridt. Interessant også for de som er opptatt av en tidsepoke med mange involvert i hvalfangst og skipsfart.

DIS-Vestfold vil ha boka tilgjengelig for salg på møter og arrangementer.

Her er det mulig å gjøre et røverkjøp!

 

Vivestadmarkedet 2015

Vivestad høstmarked stilte DIS-Vestfold med stand både ute i det flotte været samt inne på Sagatun. Her traff vi mange som gjerne ville slå av en prat om slektsforskning. Noen hadde også tatt med seg konkrete problemer de ville ha hjelp med, og selvsagt bidrar vi med tips og erfaringer så langt vi kan.

Med oss hadde vi selvsagt vår hvite paviljong som vi har benyttet mange ganger før. Og i år som i fjor hadde DIS-Vestfold fått en flott plassering hvor de aller fleste måtte gå forbi.
Vi har også skaffet oss nye roll-up med nytt design og nye farger. 

Nå ser vi fram til neste marked som er Våle sensommerfestival 5. og 6. august. 

 

 

Høsten aktiviteter

DIS-Vestfold starter høstens aktiviterer med å delta på Vivestad høstmarked lørdag 22. og søndag 23. august.
I år som i fjor vil man finne oss med stand både utendørs og inne på bygdehuset Sagatun.

Her vil alle som er nysgjerrige på slektsforskning kunne møte oss og finne ut mer om hva dette går ut på. Da er det spesielt hyggelig å kunne fortelle at vi holder et grunnkurs som går over tre kvelder. Stedet er på Bakketeigen, og dette er et innholdsrikt og nyttig kurs for nybegynnere, men også til stor glede for de som har holdt på en stund.

Kort tid etter Vivestad vil man fine DIS-Vestfold et nytt marked, nemlig Sensommerfestivalen i Våle. Det holdes på Våle prestegård lørdag 5. og søndag 6. september. Her vil det være aktiviteter for store og små. Ikke minst vil det være mye spennende å se om hvordan man drev gård i en ikke alt for fjern fortid.

Ta turen innom disse markedene så kan du bli kjent med DIS-Vestfold og alle våre aktiviteter rundt om i fylket. Full oversikt finner du i vår kalender.