DIS-Norge
 
  English Norsk  

mai 2016

Nytt navn

Ny logo for Slekt og DataÅrets landsmøte ble det siste i DIS-Norge, Slekt og Data og det første i Slekt og Data

Fra og med dette møtet i Bergen 23.-24. april heter vi altså ikke lenger DIS, men Slekt og Data.

Sakte, men sikkert jobber vi oss gjennom alle de små grepene så vi må ta. Som du ser på nettsidene våre er det fortsatt litt blanding av nytt og gammelt navn, og det vil det nok være en god stund til framover. Noen av tingene er raskt å endre, mens andre ting medfører litt mer jobb.

Vi tar tingene litt i forkant av hva som er formell rekkefølge, for vi i Vestfold har ikke formelt endret vedtekter enda. Dette gjøre på et ekstraordinært årsmøte i september. Men vi må begynne nå for å rekke alt som skal gjøres i løpet av de neste månedene.

 

DIZ 2-2016

DIZ nummer 2 2016DIZ nummer 2-2016, det første bladet som er utgitt av Slekt og Data Vestfold, er nå klart til glede for alle medlemmer av Slekt og Data. 

Også denne gangen har vi mange bidragsytere som gjør at bladet har et variert og spennende innhold. 

Her kan du lese Nina Hestem Berggrens artikkel om De som hadde en annen mening, og Rune Helland minner oss om en praksis som vel forsvant så sent som 1960-tallet i sin fortelling om Dengang det var "greit å skive på bok"

Fra nå pensjonert kirkegårdskonsulent Helge Klingberg har vi fått en artikkel som minner oss på verdien av gravminner ikke bare sett som kilde for slektsforskere, men også som en viktig kulturarv som må bevares.

Redaktør Tor Gervin deler sin erfaring med å kjøpe seg litt hjelp fra slektsforskere i USA, nærmere bestemt fra Minnesota Genealogical Society. 

Vi finner et intervju med Thor Willy Hansen fra Larvik, Nina fortsetter sin serie om rariteter, og Morten Thorvaldsen forteller om en folketelling fra 1931 i Sandefjord som dukket svært uventet. 

Litt om Slekt og Data Re og litt informasjon om Landsmøtet i Bergen finner vi også. Dette er levert av Lars Jørgen Ormestad.

Bladet finner du som vanlig på nettsidene til Slekt og Data Vestfold. Bare husk å logge deg på først. 

 

Mannskapskort

Mannskapskort fra N. Bugge AS i TønsbergSlekt og Data har nylig investert i ytterligere en server, og på denne nye er det foreløpig mengder av plass for lagring til stor glede for vår digitaliseringsgruppe.

Med den nye serveren på plass har vi kunnet ta fatt på publisering av ting som har ligget på vent i noen uker. Vi har nå lagt ut flere skoleprotokoller blant annet på siden for Tønsberg.

Under Tønsberg vil du også finne en ny og spennende kilde. Dette er mannskapskort fra N. Bugge AS og dekker perioden 1910 til 1940. Antall kort er så stort at de er delt opp i 7 sett. Hvert sett er merket med navn fra-til slik at det er lett å bla i disse. 

Hva som står om hver enkelt person varierer, men i tillegg til navn finner man yrke, bosted og hyretid. På mange kort, særlig de litt nyere, kan man finne navn på hvem det skal sendes penger til, lønn, fødseldato med mer.