DIS-Norge
 
  English Norsk  

Sandefjords Blad besøker Vestfoldarkivet

Sandefjords Blad besøker VestfodarkivetScanner arkivene etter gammel familie - Dette var overskriften da Sandefjords Blad besøkte Vestfoldarkivet.

Avisen har som mange andre oppdaget at interessen for slektsforskning er stadig økende. Med en viktig institusjon for bevaring av historie i sitt nærmiljø var det naturlig å besøke Vestfoldarkivet for å høre hvordan deres arbeid kan hjelpe ivrige slektsforskere. På Vestfoldarkivet finner man stadig mer materiale fra skoler, bedrifter og sjøfart. Dette er jo rene gullgruver når man vil finne ut mer om hvordan livet var for tidligere generasjoner.

Vi har som mange vet et svært godt samarbeid med Vestfoldarkivet, og Slekt og Data Vestfold har i flere år jobbet med digitalisering av kilder hos dem slik at det kan publiseres på nett. Da passet det ypperlig at Thom Johansen og Rolf Dahl var på plass den dagen avisen var på besøk. 

Ann Tove ManshausVestfoldarkivet forteller til at avisen at de har økende besøk på lesesalen. De dagene hvor de har langåpent er det representanter fra Slekt og Data tilstede som bidrar med hjelp og tips til besøkende.